Update corona vaccinaties – Huisartsenpraktijk De Triangel – Steyl
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk De Triangel
Triangelstraat 1-B 5935 AG
Steyl

Terug naar overzicht

Update corona vaccinaties

Ondertussen hebben we al vele patiënten gevaccineerd met Astra Zeneca. Momenteel zijn ook alle registraties doorgegeven aan het RIVM. Helaas lopen zij achter met het verwerken van deze registraties.
Wij betreuren dit zeer met de vakantie om de hoek en patiënten die hier de dupe van worden. De Landelijke Huisartsen Vereniging is hierover in overleg met het RIVM. Echter het RIVM heeft momenteel nog geen oplossing gevonden voor dit probleem. We vragen u hierover geen contact op te nemen met de praktijk. We kunnen u momenteel nog geen nieuwe informatie hierover geven. Zodra er meer bekend is, zullen wij u via deze weg of via onze Facebook pagina informeren.
Daarnaast is er veel te horen en te lezen over het “gele vaccinatieboekje“. De GGD heeft besloten vanaf heden geen gebruik te maken van de registratiekaarten, maar de vaccinaties te noteren in ieders gele vaccinatie boekje.
Belangrijk om hierover te weten is het volgende:
  • De Europese waarde van het registratie kaartje en de notitie in het gele vaccinatie boekje zijn HETZELFDE.
    Beiden hebben geen officiele status in de EU. (Bron: LHV en RIVM)
Wij zullen onze reeds ingevulde registratie kaarten dan ook niet omzetten in de gele vaccinatieboekjes.
Dit neemt te veel tijd in beslag die beter anders ingezet kan worden in de praktijk. Daarnaast zal het zorgen voor veel in en uitloop van mensen in de praktijk. Dit is niet wenselijk in verband met de kwetsbare en zieke patiënten die wij zien in de praktijk.
Ook hierover vragen wij u de website en/of onze Facebook pagina in de gaten te houden voor verdere informatie en geen contact op te nemen met de praktijk.
Publicatiedatum: 26-07-2021